Interim Management

Sabic heeft expert support nodig voor het optimaliseren van hun Supply Planning proces

Sabic is een wereldleider in verschillende soorten producten, waarvan petrochemicaliƫn de belangrijkste zijn. In een van hun Business Units staat Sabic voor een zeer complexe planningssituatie waarin een grote hoeveelheid producten en halffabricaten moet worden gepland.

Om de controle te behouden over zowel beloften aan klanten als over capaciteitsbenutting, is er behoefte aan volledige integratie van alle planningsfasen, van de geplande productie op korte termijn tot de tactische planning over 18 maanden.

In deze sterk geautomatiseerde planningsomgeving, heeft Sabic te maken met de introductie van een nieuw platform voor ERP en basisplanning. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor de manier waarop Sabic hun geavanceerde planningstools kan inzetten. Om de vereiste planningsfunctionaliteit met het nieuwe platform te implementeren, heeft Sabic Involvation gevraagd om een Supply Planning-expert beschikbaar te stellen met goede kennis van specifieke planningstools.

Integratie BASF Industrial Coatings bij AkzoNobel

AkzoNobel heeft eind 2015, begin 2016 aangekondigd BASF Industrial Coatings over te nemen van BASF. Deze business unit van BASF bestaat uit 5 segmenten: Coil Coatings, Foil Coatings, Wind (Energy) coatings, General Industries and Commercial Transport. De aankoop betrof de (grotendeels) wereldwijde distributie van de producten van BASF Industrial Coatings, overname van 2 fabrieken en het afsluiten van een contract manufacturing agreement voor de productie van het assortiment van BASF industrial coatings in fabrieken in Duitsland, Argentinie, Spanje en Japan gedurende een periode van 3 jaar.

Involvation is gevraagd de supply chain gerelateerde activiteiten van het integratietraject te managen door het leveren van een workstream lead en waar nodig additionele resources.

Lees meer…

Growth creates complexity, which requires simplicity
Andy Stanley